vegetated bio swale/ Beplante wadi Nierstraat Amsterdam The Netherlands

(Bio)swale

Vegetated Bio Swale

Created at: 28 Apr 2023

Description

vegetated bio swale Nierstraat Amsterdam The Netherlands. The first step for processing rainwater in the separated sewer with gullypots tot a water storage facility nearby at Europaplein. Additional there is this vegetated bioswale and a mega gullypot constructie tot process extra rainwater up to 70 mm of rain in one hour.

Niersstraat en Dintelstraat In de Niersstraat en de Dintelstraat ging de oude riolering eruit en de nieuwe erin. Liander verving tegelijk de gasleidingen, zo hoefde de grond maar een keer open. In de Niersstraat legden wij een ‘wadi’ aan, dit is een verlaagde groenstrook. Hier stroomt overtollig regenwater naartoe en wordt het water in de bodem vastgehouden. De wadi staat in verbinding met de waterberging onder het Europaplein, zodat bij grote regenval het water daar naartoe kan.

Het speelplein voor de Anne Frankschool in de Niersstraat is vernieuwd. Er ligt nu waterdoorlatende bestrating en rond de bomen zijn tuintjes aangelegd. Regenwater zakt daar makkelijk de grond in. Op het plein staan nieuwe speeltoestellen waaronder een pannakooi, groot schaakspel en tafeltennistafel. De gemeente plaatste er ook levensgrote Madeliefjes, dit was de lievelingsbloem van Anne Frank. Een toekomstbestendig plein met alle ruimte voor spelen.


Samenvatting (Dutch description)

vegetated bio swale Nierstraat Amsterdam The Netherlands

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Videos


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →