innovatie drijvende-zonnepanelen in groningen vijver entrance zernike (inmiddels in praktijk))

Floating Solar

Created at: 16 May 2021

Description

Drijvende zonnepanelen in Groningen : vijver EnTranCe op Zernike Campus


Samenvatting (Dutch description)

Drijvende zonnepanelen in Groningen : vijver EnTranCe op Zernike Campus

Op de Zernike Campus verrijzen de contouren van het nieuwe gebouw van EnTranCe, de proeftuin voor onderzoek over de toekomstige energievoorzieningen. Ook rondom het Energy Transition Centre (Hanzehogeschool Groningen) bruist het van de activiteiten. In een van de vijvers drijven voor een proef drie vlotten met zonnepanelen in een bijzondere vorm. Het is de bedoeling dat deze panelen van zonsopgang tot zonsondergang draaien om het zonlicht zo efficiƫnt mogelijk te benutten.

De drijvende zonnepanelen zijn een initiatief van het bedrijf Sunfloat (www.sunfloat.com), dat op korte termijn een solide draaisysteem voor dit soort drijvende panelen hoopt te ontwikkelen. Techniekstudenten vanuit diverse opleidingen van de Hanzehogeschool Groningen verrichten op dit moment rendementsmetingen. In de loop van het tweede kwartaal van 2015 zijn de meeste tests klaar en komt het product zo snel mogelijk op de markt.

Drijvende zonnepanelen zijn een ideale oplossing voor groene energie opwekking binnen de gebouwde omgeving. Door gebruik te maken van water kunnen grote gebieden met een economisch lagere waarde (dan bouwgrond) worden benut voor zonnepanelen. Bovendien behoeven de drijvende zonnepanelen geen grootschalige en permanente fundering, waardoor het water en de drijvende zonnepalen zeer flexibel blijven. Op dit moment gaat de ontwikkeling van pv-cellen erg snel en is het rendement prijs/ratio zeer positief is. Door de effectiviteit van de panelen te vergroten kunnen er in de toekomst zeer concurrerende prijzen geboden worden voor groene stroom.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

About the author

climatescan

• Submitted 1823 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 1823 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Energy (Climate Mitigation) projects →