Afkoppelkansen TAG-Oost - Genemuiden (1990-2005)

Opportunities for Climate Adaptation

Blue-Green Solutions

Created at: 14 Sep 2021

Description

The quarter TAG-east was developed in the period 1995 - 2008. In that stage, the developer was not looking for opportunities of sustainble urban water. Nevertheless the whole area is disconnected by an improved separated sewer system. The available green in streets as Lus, Kabel, Prikker, Lier can be easiliy transformed into swales. possible vegetation is traditional grass, herb rich low maintenance frequence vegetation and trees that provides some shadow in the hot summers.


Samenvatting (Dutch description)

Het gebied TAG-oost is ontwikkeld begin jaren 90 tot begin jaren nul. Vanuit financieel oogpunt (maximaal uitgeefbare grond) is door de ontwikkelaar van het gebied gekozen om traditioneel een verbeterd gescheiden rioolstelsel aan te leggen in plaats van een systeem met wadi's. In Nederland zijn vanaf midden jaren negentig wadi's aangelegd. Vanaf 2000 begon het idee mainstream te worden.

In het huidige gebied zijn nog wel kansen om het aanwezige groen om te vormen naar wadi's Bij de straten Lus, Kabel, Prikker, Lier zijn groene gebieden aanwezig. Door het groen te verlagen en de stoepbanden aan die zijde weg te halen kunnen eenvoudig kansen gecreëerd worden. Het groen is nu veel gras, kan omgevormd worden naar meer schaduwbomen en kruidenrijke vegetatie met meer extensief maairegime. Door wadi's aan te leggen wordt bereikt dat er vertraagd afvoer plaatsvind uit het gebied en dat het regenwater gefilterd van nutriënten, zware metalen en PAK in het oppervlaktewater terechtkomt.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all People (Social and Economic Value) projects →