Oppervlakkige afwatering en wadi inbreiding Molenstraat Berkel-Enschot

(Bio)swale

Open Stormwater Flow (gutter/hollow road)

Created at: 03 Dec 2021

Description

Inbreiding Molenstraat Berkel-Enschot (gemeente Tilburg) • Regenpijpen bovengronds afgekoppeld • Wegprofiel watert bovengronds af naar wadi • Wadi voorzien van speelaanleiding.


Samenvatting (Dutch description)

Bij de inbreiding Molenstraat Berkel-Enschot (gemeente Tilburg) zijn alle regenpijpen, aan de voorzijde van de woningen, bovengronds afgekoppeld. De regenpijpen aan de achterzijde van de woningen zijn aangesloten op een regenwaterriool in de weg. De afwatering van de bergingen/schuurtjes vindt plaats richting een grindkoffer in de tuin. Het wegprofiel watert volledig bovengronds af richting een wadi in de westzijde van de inbreiding. In de wadi wordt het afstromende water deels opgevangen en geïnfiltreerd. De wadi is voorzien van houten palen als speelaanleiding. Wanneer de wadi vol zit, kan deze via een roosterput overlopen op het regenwaterriool in de weg. In de Molenstraat sluit het regenwaterriool (nog) aan op het bestaande gemengde riool. Het plan is om het systeem in de Molenstraat in de toekomst (deels) gescheiden te maken en het regenwater te bergen en infiltreren binnen het profiel.

Voor het klimaatbeleid van Tilburg en hoe particulieren worden betrokken zie https://www.huisjeboompjebeter.nl/tilburg/beleid/

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images

About the author

Sander Kossen

• Submitted 20 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 20 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →