Tbs'ers sva goot kolk rockwool steenwol

Other Categories

Created at: 09 Nov 2022

Description

Tbs'ers sva goot kolk rockwool steenwol


Samenvatting (Dutch description)

De werking

Een U-vormige zelfdragende goot type I met mof spie verbinding die een verdieping in de bodem heeft wordt gevuld met een Rock-Flow pakket, dit is een speciaal ontworpen variatie van een steenwol pakket. Bovenop het steenwol komt er een dragende kunststof mazenrooster te liggen welke opgenomen is in en betonsponning. Hierin komt een plantensubstraat korrel waarop sedimentplanten matten gelegd worden.

De goten kunnen bereden worden door verkeer echter zijn ontworpen voor verkeers- (luwe) zones groep 1,2 en 3 en niet geschikt voor dwars verkeer in de weg (groep 4) .

Het water kan via de plantjes in de goot vloeien en zal het rock-flow pakket helemaal vullen , dit pakket heeft een groot absorptie vermogen van 95 % van het goot volume en zal water lang vasthouden alvorens het gedeeltelijk te laten afvloeien in het onderliggende watergootje.

Via het gootje stroomt het water naar een afvoerkolk/infiltratie kolk waardoor er een vertraging ontstaat d.m.v. buffering van regenwater en het riool of de infiltratie voorziening minder zwaar (snel) worden belast.

Tevens zullen de plantjes zonder onderhoud in elke periode van het jaar kunnen gedijen door de capillaire werking van het systeem.

Het gehele pakket met waterberging/verdamping en groen zorgen voor de verkoeling van de stedelijke leefomgeving en zorgt door de toepassing van Sedum (succulente plantjes die water opslorpen en vasthouden) voor verhoging van de biodiversiteit.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images

Videos

About the author

Floris Boogaard

• Submitted 2066 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 2066 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →