Infiltratievelden (bioswales) Broekstraat (2022)

Other Categories

Created at: 13 Nov 2022

Description

The bioswales are constructed in 2022. there are some design flaws causing tracks in the bioswales when cars drive to fast through the bend.

The bioswales have bypasses tot the separated sewer system of Lindenholt and discharges the rainwater surplus to the surfacewater system.


Samenvatting (Dutch description)

Gerealiseerd in oktober 2022. De vijf infiltratievelden hebben een overloop naar het (gescheiden) regenwaterriool. In het ontwerp is geen rekening gehouden met dat auto’s bochten afsnijden en door de wadi rijden. Er zijn veel insporingstracks zichtbaar . Variërend van 5-20 cm

Informatie gemeente Nijmegen: Vanuit verschillende bewoners hebben we meldingen ontvangen over de Broekstraat. Er wordt te hard gereden in de bocht tussen de Meeuwse Acker en de Steekse Acker. Dit blijkt ook uit de cijfers die bij ons bekend zijn. Daarom wordt de Broekstraat op het stuk tussen de IJpenbroekweg en de bocht voor de Steekse Acker aangepast.

Versmallen van de weg De Broekstraat begint vanaf de IJpenbroekweg als een tweebaansweg. Na de bocht tussen de Meeuwse Acker en de Steekse Acker blijft er nog een baan over. Doordat de weg zo breed is, nodigt dit uit om harder te rijden. Ook is het niet overzichtelijk waar de twee banen over gaan in één baan.

Om de verkeerssituatie te verbeteren wordt de weg versmald. Vanaf de IJpenbroekweg wordt de weg ingericht als een éénbaansweg. Dit zorgt er voor dat de weg minder uitnodigt om hard te rijden, er meer ruimte komt voor groen, de fietsoversteken overzichtelijker worden en de bus makkelijker kan halteren. Ook worden het fiets- en voetpad opnieuw bestraat.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Videos

About the author

Aquantal Batavodurum

• Submitted 2132 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 2132 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →