Waterberging in oude zwembad Valkenhuizen (2020)

Storage for water

Rainwater Harvesting

Water Conservation

Climate Adaptation - Drought Measures

Created at: 22 Dec 2022

Description

28 juli 2014 was een zeer heftige dag voor Arnhem toen er tussen de 80 en 110 mm neerslag viel in een periode van 1-2 uur. Als gevolg van de opgetreden wateroverlast zijn overal wadi's en andere infiltratievoorzieningen aangelegd in Arnhem.

In 2019 is het oude zwembad gesloopt. De oude zwembassins worden nu ingezet als waterberging (5000 m3) om het regenwater van het dak en terrein af te vangen. Het opgevangen regenwater wordt gebruikt voor besproeiing van de sportvelden. Dit levert een flinke besparing op van grondwater dat daarvoor vroeger werd opgepompt.

De waterberging is gesitueerd onder het parkeerdek parkeerdek. Het nieuwe zwembad is iets ten noorden van het oude zwembad geplaatst.

De informatie van de gemeente Arnhem suggereert ook dat regenwater uit de omgeving wordt afgekoppeld. Afhankelijk van de vullingsgraad van het bassin is het dan ook mogelijk dat wordt bijgedragen aan de vermindering van regenwateroverlast benedenstrooms. Het sportcomplex ligt op het hoogste punt van Arnhem.

Duurzaamheid Het nieuwe zwembad wordt niet meer met gas verwarmd. Warmtepompen, led-verlichting en zonnepanelen moeten een duurzame toekomst garanderen.


Samenvatting (Dutch description)

Waterberging oud zwembad Arnhem

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Videos


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →