Green Facade, glass greenhouse and noise barrier building A1, The Netherlands

Green Facade (green wall)

Created at: 10 Feb 2024

Description

Green Facade and noise barrier building A1, The Netherlands


Samenvatting (Dutch description)

‘We hadden te maken met diverse eisen vanuit de gemeente. De ligging, hoogte en vorm functioneren als een wand die het geluid en de CO2-uitstoot moet tegenhouden. Architecten kwamen met het idee van de kas. Daarin konden we dan verder onze gang gaan. Het gebouw is overigens ook geen eigendom van Prénatal. Wij zijn alleen gebruiker’, vertelt André Josefsson van Prénatal over de totstandkoming van het ontwerp.

Kasklimaat Bij dit project is hoog ingezet op duurzaamheid. In die duurzaamheidsdiscussie speelde het klimaat in de kas een belangrijke rol speelde. Gekozen is voor een systeem dat geen extra energie kost. De kas wordt in de zomer gekoeld en in de winter verwarmd met de lucht die uit het onderliggende warenhuis wordt afgezogen. Bovenin de kas zitten computergestuurde kleppen voor de afvoer van de lucht.

Als extra wordt in de kas computergestuurde zonwering aangebracht. In de kas zal een semi-binnenklimaat heersen, waarbij de ontwerpers er van uitgaan dat het hier in de winter toch minimaal 15 graden zal zijn. Zowel de kas als het huisje buiten zijn voorzien van isolerend glas.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Videos


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Heat projects →