Zwemlocatie Wylerbergmeer

Urban Bathing Water

Created at: 02 Apr 2021

Description

We currently do not have a detailed description of this project.

Samenvatting (Dutch description)

et Wijlermeer (Duits: Wyler Meer) is een meer, natuur- en recreatiegebied van 25 hectare in de Duffelt-streek, langs de Duits-Nederlandse grens bij Nijmegen.

Het Wijlermeer is een oude loop van de Rijn. Aan Nederlandse kant ligt een strand dat populair is bij recreanten. Langs de westkant van het meer loopt de weg Bundesstraße 9, die bij de grensovergang overgaat in de N325 richting Nijmegen. Vanuit Duitsland komt het water via verschillende beken en weteringen vanuit de richting Kranenburg in de Große Wasserung die uitmondt in het Wijlermeer. Via een omleidingskanaal langs het Wylerbergmeer komt het water via Het Meer in de Waal.

Het meer was oorspronkelijk geheel Duits, maar in 1949 werd een deel van het meer geannexeerd door Nederland. Het noordelijke deel van het meer wordt nu in tweeën gedeeld door de Duits-Nederlandse grens. Hier gaat de Nederlandse gemeente Berg en Dal over in de Duitse gemeente Kranenburg. Het zuidelijk deel van het meer is geheel Duits.

Ten noorden van het meer ligt een kleiner meer, het Wijlerbergmeer. Ten westen van het Wijlermeer ligt de heuvel Duivelsberg en ten zuiden van het meer ligt het Duitse dorp Wyler, waarnaar het meer is vernoemd. De plas heeft snel last van blauwalg. Afgelopen jaren is gebaggerd en is de plas heringericht.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Health projects →