Drijvend Zonnepark Nij Beets - Van der Wiel

Floating Urbanisation

ENERGY (mitigation)

Floating Solar

Created at: 23 Jul 2020

Description

A 13 MWp floating solar panel field covering around 9 hectares, making it one of the biggest floating solar panel fields in Europe


Samenvatting (Dutch description)

GroenLeven werkt aan de realisatie van een drijvend zonnepark op de zandwinplas van Van der Wiel B.V. in Nij Beets, in de gemeente Opsterland. Met 33.000 zonnepanelen zal dit zonnepark, wanneer gereed, genoeg groene stroom opleveren voor zo'n 4.000 huishoudens. Het drijvende systeem, door GroenLeven zelf ontwikkeld, is zo ontworpen dat licht en lucht het water kunnen blijven raken. Zo maakt het systeem gebruik van panelen die licht doorlaten en brede lichtstraten. De panelen worden laag bij het water gemonteerd zodat de andere oever nog steeds zichtbaar zal zijn. Er wordt gebruik gemaakt van bodemverankering met speciale klapankers, waardoor ankers niet aan de wal bevestigd hoeven te worden.

In samenspraak met Van der Wiel B.V., Gemeente Opsterland, Plaatselijk Belang Nij Beets en Energiecoöperatie Krigel is ervoor gekozen om een gebiedsfonds op te richten. In dit gebiedsfonds wordt een financiële bijdrage gestort ten behoeve van sociaal maatschappelijke doeleinden of samenlevingsactiviteiten in de omgeving Nij Beets. Zo komt de komst van de duurzame energiebron ten goede van de hele omgeving, de hele gemeenschap.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Videos

About the author

Joey Koning

• Submitted 160 projects
• Expert at People (Social and Economic Value)
• Netherlands

View all 160 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →