Drijvend Zonnepark Beilen - Beugel

Floating Urbanisation

Floating Solar

Created at: 23 Jul 2020

Description

Op maandag 14 februari 2022 hebben Coöperatie Project de Mussels U.A. en Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) de aandelen van het drijvende zonnepark nabij op de zandwinplas van Beugel Infrastructuur op de Mussels in Beilen overgenomen van GroenLeven en BayWa r.e.. Daarmee is de zonnebron in lokaal eigendom gekomen. Het zonnepark met 40.000 panelen, met een totale capaciteit van 16 megawatt levert voldoende groene stroom voor zo'n 5.000 Drentse huishoudens; dat komt neer op ongeveer een derde van het aantal huishoudens in de gemeente Midden-Drenthe. Zo profiteert de lokale omgeving optimaal van de komst van het zonnepark.


Samenvatting (Dutch description)

Het drijvende zonnepark op de zandwinplas van Beugel Infrastructuur, op de Mussels nabij Beilen, is in handen gekomen van de Coöperatie Project de Mussels U.A. en Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). Het is overgenomen van GroenLeven en BayWa r.e en daarmee in lokaal eigendom beland. Marion Wichard, lid dagelijks bestuur Waterschap Drents Overijsselse Delta: “Als Waterschap Drents Overijsselse Delta willen we ons aandeel leveren in het beperken van de klimaatverandering.”

Het drijvende zonnepark, dat 40.000 panelen bevat met een totale capaciteit van 16 megawatt, levert voldoende groene stroom voor zo’n 5.000 Drentse huishoudens; dat komt neer op ongeveer een derde van het aantal huishoudens in de gemeente Midden-Drenthe. Sinds september 2021 is het in gebruik genomen.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Videos


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →