De nextcity.nl Bioloop

Floating Urbanisation

Created at: 09 Dec 2019

Description

The city of Delft in the Netherlands is the first city with the Bioloop, a playful floating element for people to go into the water and small swimming animals to get out. The Bioloop is worked out into a design by nextcity.nl. The initial idea is made during the research project Building for Biodiversity 2015, by three students Rick Groeneveld, Liselot Rambonnet and Tom Nederstigt. Their aim is to connect people with nature in the city in a pleasant way.

The city ecologist of Delft, Diny Tubbing, adopted the idea for the project Spoorzone Coendersbuurt. An new development area near the central station, with many canals.


Samenvatting (Dutch description)

De Bioloop is een speels drijvend element en nieuw soort natuur-inclusief stadsmeubilair. Mensen kunnen via de Bioloop dicht bij het water gaan zitten of erin gaan. Dieren kunnen de Bioloop gebruiken om uit het water te komen. De Bioloop is een nieuwe soort fauna uitstapplaats (FUP) die niet alleen als eendentrapje maar ook voor andere dieren werkt. Het verbindt de Bioloop mensen op een prettige manier met het water en de natuur in de stad, ook bij hoge kademuren! In stedelijke gebieden vallen veel dieren in het water. Sommigen kunnen goed zwemmen zoals katten, honden en egels. Sommige zijn geboren om te zwemmen, maar te klein om te vliegen zoals (jonge) watervogels en meerkoeten. Maar hoge kademuren maakt het voor hen onmogelijk om uit het water te komen. De Bioloop is dé oplossing om deze te water geraakte dieren een handje te helpen.Water verhoogt de verblijfskwaliteit in de stad. Ook bij hoge kademuren maakt de Bioloop het mogelijk om het water van dichtbij te beleven. Het bankje en de trappen nodigen uit om nabij het water in de zon te gaan zitten of een glaasje te drinken en te genieten van de lichtreflecties op het wateroppervlak en, vooral in de zomer, de verkoelende werking van het water.De Bioloop is gemaakt van BambooTeq. Het materiaal bestaat voor 60% uit bamboe, 30% uit gerecycled plastic flessen en 10% milieuvriendelijke hars. Bamboe is een van de snelst groeiende hernieuwbare grondstoffen ter wereld. Het materiaal kan volledig worden gerecycled, heeft een zeer lange levensduur en is onderhoudsarm. Het is UVbestendig, waterbestendig en weerbestendig.Het eerste idee voor de Bioloop is in 2015 bedacht door de studenten Rick Groeneveld, Liselot Rambonnet en Tom Nederstigt tijdens het nextcity.nl onderzoeksproject Building for Biodiversity. Architect Mathias Lehner heeft het project verder uitgewerkt met een bruggenfabrikant. De gemeente Delft had in 2019 de primeur en heeft in de Coendersbuurt nabij het station de eerste Bioloop geplaatst.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

About the author

Lian Blok

• Submitted 1 projects
• Expert at Nature (Biodiversity)
• Netherlands

View all 1 projects by this author →

Websites


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →