drijvend wandelpad in Vlaardingen

Floating Urbanisation

Multifunctional Climate Adaptation

Created at: 15 Aug 2019

Description

drijvend wandelpad in Vlaardingen


Samenvatting (Dutch description)

In Vlaardingen is zaterdag het wandelpad op de Krabbeplas geopend. De drijvende rietakkers verbinden de Zuidbuurt met het deel van Vlaardingen aan de noordkant van de Krabbeplas. Wethouder Bart Bikkers knipte samen met Helene Moors van Rijkswaterstaat het lint door.

De rietakkers op de Krabbeplas zijn deels een compensatie voor natuur in de omgeving die is opgeofferd voor de aanleg van de Hollandtunnel, onderdeel van de Blankenburgverbinding. "Op die plek verdwijnt veel riet en dat brengen we hier terug, ook als geleiding voor de vleermuizen in dit gebied naar hun foerageerplekken", zegt Helene Moors van Rijkswaterstaat.

Anderhalve meter hoog

De drijvende constructies op het water bewegen als een vlot. Aan weerszijden van het wandelpad zal de komende maanden riet gaan groeien. "Over een paar maanden groeien de stekken tot zo'n anderhalve meter hoog en loop je dus door het riet heen", vertelt Moors.

Wethouder Bart Bikkers van Vlaardingen is blij met de rietakkers op het water. "Het is goed dat dit soort projecten worden uitgevoerd, ook om wat acceptatie te krijgen bij de omwonenden voor al het werk aan de tunnel in dit gebied".

De nieuwe wandelroute over de Krabbeplas heeft een lengte van zo'n twee kilometer, deels over drijvende rietakkers.

informatie over een drijvend wandelpad in Vlaardingen. Dit pad is door Van Aalsburg aangelegd en bestaat uit drijvers (pvc buizen) en een wiepen opbouw, gevuld met grond/bagger. Bij dit pad is gekozen voor een begroeiing langs beide kanten, op de foto’s kan je goed zien dat het riet hier nog moet gaan groeien en dat de netten zijn ter voorkoming van vraat. We verwachten dat met een aantal weken het riet ook goed zichtbaar is .

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images

Videos

About the author

climatescan

• Submitted 1803 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 1803 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →