Toekomstige wadi Veerstraat II (2024)

(Bio)swale

Created at: 23 Jan 2024

Description

De plannen De wethouder benadrukt dat het om een ‘upgrading’ van het Weijerplein gaat. “Dus niet alleen groter, maar ook duurzamer en groener.” Dat betekent dat er bomen worden geplant en groenstroken worden aangelegd rondom het plein. Die visie wordt onderschreven door Zoë Koelma, adviseur stedelijk water van de gemeente. “Aan de kant van de Veerstraat willen we een sloot of wadi aanleggen die 5000 kuub water in één keer kan opvangen, maar dan komen we nog zo’n 1000 kuub tekort. Daar kan mogelijk een ondergrondse oplossing voor komen, want we gaan voor een duurzame oplossing waarmee ook eventuele wateroverlast in de Van Coothstraat voorkomen kan worden. Het plein moet straks een bui van 60 millimeter kunnen doorstaan.”

Gemeente Land van cuijk Reconstructie Weijerplein De herinrichting van het Weijerplein maakt onderdeel uit van de aanpak van de hele omgeving van de Weijer. Behalve vergroening en klimaatadaptatie is het tegengaan van wateroverlast bij hevige regenbuien in wijken rondom De Weijer, een belangrijk doel.

In totaal moet er zo’n 6.650m3 regenwater in het gebied rond de Weijer opgevangen kunnen worden. Eer zijn al aanpassingen gedaan aan de Weijergracht en het Weijerpark. Hier kan al ongeveer 5.600m3 hemelwater worden opgevangen. De resterende opvang van 1.050m3 wordt in en rondom het Weijerplein gerealiseerd. Hiervoor worden waterbergingen parallel aan de Veerstraat en op en onder de verharding van het plein gemaakt.

Verder komen er 168 langparkeerplaatsen op het plein, 101 parkeerplaatsen in de blauwe zone en 5 invalideparkeerplaatsen. Er komen meer bomen (zo’n 50) tegen hittestress en het Weijerplein blijft geschikt voor evenementen.

Planning:

Verwachte start: begin 2024

Verwachte oplevering: oktober 2024

Help us provide more detailed information about this project by contributing!


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →