Doorgroeibare verharding en wadi bij Het Spectrum Almere

(Bio)swale

Open Stormwater Flow (gutter/hollow road)

Grid Pavers (permeable pavement)

Created at: 10 Nov 2020

Description

Doorgroeibare verharding/ Watergeleiding door Rainaway naar wadi's in Almere


Samenvatting (Dutch description)

Doorgroeibare verharding/ Watergeleiding door Rainaway naar wadi's in Almere : Regenboogbuurt Almere

In de Regenboogbuurt in Almere Buiten werd in 2019 groot onderhoud verricht aan de openbare ruimte. Zo werden verschillende problemen in de wijk aangepakt, zoals bodemdaling, verzakte bestrating en wateroverlast, maar worden ook ambities op het gebied van duurzaamheid verwezenlijkt. Dat wil zeggen dat de wijk heringericht werd en dat daarbij maatregelen worden genomen die hittestress en wateroverlast in de toekomst moeten voorkomen.

In de nieuwe situatie wordt regenwater zichtbaar verplaatst: zijpaden met een middenstrook van Ebb-tegels begeleiden het water naar de groenzone die dwars door de wijk loopt. Hierdoor komen de paden niet meer blank te staan bij hoosbuien en wordt het regenwater naar de hiervoor bedoelde wadi’s verplaatst. Het middenpad in de groenzone is aangelegd met Wave-tegels in een patroon van gesloten naar steeds verder open structuren, die uitkomen in het groen en zo mooi overlopen in de wadi.

Op deze manier ontstaat er een betere verhouding tussen groen en bestrating, en dat draagt bij aan de vermindering van hittestress en wateroverlast. Het resultaat mag er zijn, een vriendelijke open structuur die mooi overloopt in de omgeving.

Help us provide more detailed information about this project by contributing!

Images

About the author

climatescan

• Submitted 1806 projects
• Expert at Water
• Netherlands

View all 1806 projects by this author →


Related projects

Below you will find the latest related projects in this category.

Show more related projects →

View all Water projects →